EUTANAZIJA

Pogledi su im se susreli jednog hladnog i mračnog jesenjeg jutra pod slabim svetlom sijalice u kupatilu. I tako su ostali zagledani, kao i svakog jutra, oči u oči. Ne mogu više da te gledam, smučio si mi se, reče lik ispred ogledala. Da li si siguran u to, odgovori lik iz ogledala i razvuče tužan sarkastični osmeh. Možda sanjam, pomisli lik ispred ogledala. Ne sanjaš, dobi potvrdu odmah od lika iz ogledala, znamo se od rođenja. Svakoga dana pljuješ po meni, što si stariji sve si gori, to mi oduzima volju da ti se uopšte pokažem od stamote. Uništio si me i zato te ostavljam. Lik ispred ogledala je širom otvorenih očiju slušao i gledao ne verujući svojim čulima. Nije stigao da ništa kaže u svoju odbranu, sve je bilo istina. Zadnjih godina mu se baš smučio život, ali ga je i dalje voleo, možda je malo preterao sa kukanjem. Lik u ogledalu okrete glavu i nestade.

Ostao je sam ispred praznog ogledala, ne može to tako, nesigurno promuca, prvo treba da ja okrenem glavu i odem pa tek posle toga ti da nestaneš, tako je oduvek bilo. Srce mu se steže nije bilo odgovora. Gledao je u prazno ogledalo i nije video sebe. Počeo je prvo da preti, posle da moli i na kraju da preklinje da se sopsveni lik vrati. Obećavao je da više nikada neće reći pogrdnu i ružnu reč o svom liku. Nije pomoglo. Znao je da ako okrene glavu i ode izgubiće sebe zauvek. Bio je zarobljenik duše koja ga je napustila. Noge su počele da se tresu od straha, da li je to kraj. U trenutku je zažalio za sve što je izgovorio, za svaku reč, kojom je urušio sebe. Ne skidajući pogled sa praznog ogledala molio je i plakao da mu se lik vrati. Nije pomoglo. Iscrpljen je na kraju pao ispod ogledala. Poslednje reči su bile, molim te oprosti.

Pronašla ga je policija sklupčanog ispod ogledala. Inspektor je razmišljao koje li su muke naterale ovog čoveka da ovako završi život. Lekar prilikom uviđaja nije imao dileme, sve mu je bilo jasno, upisao je razlog smrti i zatvorio beležnicu, pri izlasku je samo dobacio inspektoru, tipičan slučaj Covid.

Овај унос је објављен под Knjige. Забележите сталну везу.

8 реаговања на EUTANAZIJA

  1. Giusy каже:

    pleasantly struck and moved!

  2. Bratislav каже:

    Thanks a lot for the comment🙂

  3. Bratislav каже:

    Hvala puno na komentaru😉

  4. Odlicna prica sa dobrom porukom i kritikom danasnjem drustvu i pojedincu koji je opsjednut povrsnim. Kraj je komedija 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s