OBEĆANA ZEMLJA

Pre čitanja ovog teksta, imam odgovornost da Vas obavestim da sve ovde napisano je istinito i tačno, bez obzira šta pomislili čitajući ove redove.

Elem, postoji jedna zemlja, sakrivena iza sedam dubokih mora i sedam visokih planina i sedam velikih prašuma. Sa visokih planina bistri potoci se ulivali u mirne reke i teku između zelenih bregova prema ravnici, koja se pružala u beskraj duginih bola. U toj skrivenoj zemlji dani su uvek sunčani i sami su odlučivali kada će otići na počinak. Noć je prolazila za trenutak, niko se nije ni sećao, ili tek po neko. Stanovnici ove divne zemlje imaju jednu sposobnost koju niko drugi nije imao, ili tek po neko. Naime oni su mogli da učine sve što požele, ovde Vas opet podsećam na obaveštenje o ovoj priči sa početka teksta, i da se sve želje ispune kada dođe dan.

Svako jutro je za stanovnike ove divne zemlje novi početak, ali bukvalno. Reke počinju da teku, planine da se izdižu, trava i drveće da raste, da svako živi svoju želju, iznova, od početka sve dok ne dođe noć, a to zna da potraje. Noći se niko nije sećao, ili bar po neko. Dok sam prolazio ovom divnom zemljom nisam imao ni pitanja ni odgovore, osećao sam kako se menjam dok hodam kao i sve oko mene. Nemojte da me pitate kako to funkcioniše, nemam pojma, ali funkcioniše, svojim očima sam video i bio uveren u stvarnost. Bilo je tu anđela i đavola, zmajeva i princeza, divova i patuljaka, bilo je svega kao u cirkusu. Jedni su se voleli i ljubili, drugi su se mrzeli i svađali, treći su samo spavali, dok su neki to samo posmatrali, sve dok ne dođe noć, a to zna da potraje.

Bio sam oduševljen ovom divnom zemljom, ne postoji ništa na ovom svetu što može da bude fantastičnije. Obećana zemlja, samo za povlašćene, koji mogu da pronađu put, da pređu sedam dubokih mora, sedam visokih planina i sedam gustih prašuma. Da li znate gde se nalazi ova obećana zemlja? Podeliću sa vama veliku tajnu nad tajnama. Otkriću vam gde se nalazi  divna zemlja i kako možete tamo otići samo pod jednim uslovom a to je da će te to reći svima koje volite.

Zapamtite, ili još bolje zapišite da znate, jer ću ovu priču da promenim već sledeće noći, ono što su meni rekli a ja prenosim Vama, malo izmenjeno, reči koje je zabeležio Mihael Ende: „Snovi kojih se ne setiš, čuvaju se duboko u tebi, cela zemlja Fantazija se nalazi na temeljima zaboravljenih snova.“

Jedna od stvari koje čovek ne želi sebi da prizna nikada, je da se na svest može uticati, a to se događa svakodnevno. Sada na kraju moram još nešto da Vam kažem, nemojte da dozvolite da vas noć ulovi kao ostale smrtne ljude, već sami, duboko u sebi pronađite zaboravljene snove i put do Fantazije je vaš, tada je sve moguće, čekam vas tamo.

Овај унос је објављен под Knjige. Забележите сталну везу.

2 реаговања на OBEĆANA ZEMLJA

  1. myrelar каже:

    Ljudi se nađu u nezadovoljavajućoj stvarnosti, zbog toga žive u svijetu fantazija, zamišljajući ispunjavanje svojih želja. Tako je kod nas…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s