ROĐENJE

Bravo, postali ste dobitnik u najvećoj nagradnoj igri koja se može zamisliti. Dobitak je nagrada ne merljive vrednosti koja se ne može uporediti ni sa jednom drugom nagradom. Rodili ste se.

Rođenjem postajete aktivni lik svete knjige.U njoj je sve zabeleženo, nastala je od prvog trenutka, od početka svega, od nastanka do nestanka. Nagradu rođenja brzo zaboravimo jer događaji koji počinju da se odvijaju zaokupe pažnju toliko da sama nagrada možda postane i kazna. Izgubimo se u lavirintu događaja, zaboravimo radost, osetimo tugu, možda skrenemo sa puta, pridajemo veliki značaj bespotrebnim stvarima koje nas guše. Bolje i ništa ne raditi nego uraditi pogrešnu stvar u pogrešno vreme. Naravo da to nije uvek slučaj, ali se često događa, postoji uvek izlaz iz lavirinta, isto Sunce sija i meni i tebi, uvek postoji rešenje. Igra se odvija po principu nagrade i kazne i svi likovi beskrajne knjige sami pišu svoju budućnost. Knjiga života se svakoga trenutka menja, savršenstvo gde je sve zabeleženo i gde nema brisanja teksta i cepanja stranica. Nagrada rođenja je tvoja šansa i privilegija, tvoj dobitak, potrebno je samo da odigraš ulogu najbolje što znaš, odnosno da uvek imaš nameru da odigraš ulogu najbolje što znaš. Ostalo, ono na šta ne možeš da utičeš nije bitno i ne zanima te.

Naravno da postoji uvek lik u ogledalu, još davno su rekli da je rođenje jedno veliko iznenađenje a zašto smrt ne bi bila još veće….

Овај унос је објављен под Knjige. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s