VRUĆINA

Klimatske promene uveliko traju, leta su sve toplija, neočekivane oluje i tornada postaju svakodnevna pojava. Zemljina osa se pomerila, pričaju jedni, emisija zagađenja atmosfere utiče na klimu, pričaju drugi, treći kažu da je to Božija kazna, šta je od toga istina ne možemo znati. Zbog ekstremnih uslova života svaki ozbiljni alkoholičar mora da se prilagodi, da na neki način evoluira da bi opstao u životu, njegova želja da opstane u životu veća je od želje obićnog čoveka jer on ima još jedan vrlo bitni razlog da živi a to je da bi mogao da pije životni eliksir.

Život je stalna promena, to zna svaki alkoholičar, te promene kroz istoriju su alkoholičari prolazili i u novo doba ulazili većinom bez svesti, intuitivno, kao što se podrazumeva da riba zna da pliva. Može se reći, da budem skroman, pod određenim uslovima, što je naučno utvrđeno da su ozbiljni alkoholičari održali ljudsku vrstu na ovoj planeti. Još od tog iskonskog prvog kontakta primata ispod rajskog drveta sa opalim ukišeljenim voćem primetili su da isto ima mnogo delotvorniji učinak na organizam od onog nedozrelog na drvetu. Činilo se da imaju veću snagu, brže trče kada ih pojuri velika mačka ili se onako pijani okrenu i spucaju veliku mačku kopljem. Bolje su spavali tako najedeni ukišeljenog voća takoreći u komi pijani, ne znajući za sebe a puni vizija iz čudnih snova. Sve su to prednosti koje ozbiljan alkoholičar koristi i danas posle milion godina. Morate priznati ogromno genetičko iskustvo koje nema ni jedno zanimanje kojim se čovek bavio. Tako su, ni malo naivni, sakupljači praistorijskih plodova evoluirali u ozbiljne alkoholičare trećeg milenijuma. Samo najači opstaju, uvek je bila parola alko-darvinizma koja nas je održala do današnih dana i ovih nazovi klimatskih promena.

Kada kažem ozbiljni alkoholičari tu ne računam amatere u pokušaju, na one koji padaju po ulici jer ozbiljnom alkoholičaru to ne može nikada da se dogodi. Dozvoljeno je da ide u svim smerovima ali ne i da se padne, puzi ili se valja po podu, to je baš amaterski.  Ozbiljan alkoholičar nikada nije agresivan, čak i mrzi agresiju jer u činu agresije neko može da skloni van domašaja ruke tečni životni eliksir što može imati kobne posledice jer više ne može biti ono što jeste, izgubiti osnovnu funkciju, više ne može biti ozbiljan alkoholičar. Samo bedni amateri u pokušaju alkoholizma su agresivni i za njihovo dobro treba ih držati zatvorene i lečiti ih, nisu oni stvoreni da izdrže tečni životni eliksir, zato brzo propadaju. Ozbiljni alkoholičari traju i održavaju se decenijama i svoje znanje prenose vernim sledbenicima.

Ozbiljan alkoholičar nikada ne pije pivo. To je ono piće sa mehurićima, većinom žute boje od koga se naduva stomak. Piće ima vrlo malo ekstrata životnog eliksira i bespotrebno veliku količinu vode zbog koje ima pratkičnih problema sa izlučivanjem što je čisto gubljenje vremena i maltretiranje bubrega koji vodi kasnije u ozbiljne zdravstvene probleme koje ne želi ni jedan čovek koji stremi da bude ozbiljan alkoholičar. Sama pomisao na bolnicu kod svakog čoveka, a daleko više kod ozbiljnog alkoholičara stvara stres jer tamo imaju u karti pića samo infuziju koja ni pod kojim promenama svesti ne može ni da liči na tečni životni eliksir. Ozbiljni alkoholičar po svojoj vokaciji nije ozbiljan vernik i nikada zbog toga ne pije vino jer je to versko piće i tu ne bi dalje da ulazim u objašnjenja jer je to deo neke druge priče, zato se uvek vraćamo jer svaki ozbiljni alkoholičar zna da kraj ne postoji, već samo novi početak, kada se otvori nova flaša  tečnog životnog eliksira.

Dok razmišlja šta je sve potrebno od fizičko-hemijskih uslova da se dogodi da bi se napravilo jedno zrno peska, ozbiljan alkoholičar budno prati klimatske promene i trenutno se prilagođava dnevno aktuelnoj situaciji ekstremne vrućine koja ima za posledicu da širi krvne sudove tako da imajući u vidu to naučno saznanje, uvek čuva tečni životni eliksir na suvom, mračnom i hladnom mestu, najbolje u frižideru. Osnovno je pravilo da učitelj, ozbiljni alkoholičar, nikada ne sedi na mestima koja su izložena suncu sa svojim učenicima jer bi se u tim uslovima tečni životni eliksir zagrevao i brzo isparavanjem nestajao u atmosferu što je nedopustivo sa ekološkog stanovišta da ne pominjem štetu zbog gubitka u količini  isparenog eliksira koja je ne nadoknadiva kao i da utiče na ostatak koji gubi čarobnu snagu. Ima puno finesa koje kao i svaka filozofska učenja ne mogu rečima da se prenesu bez ličnog kontakta. Nadam se da sam Vam bar malo preneo skromna stečena znanja kako iskoristiti klimatske promene za svoju evoluciju imajući na umu da je to plod više milenijumskog genetskog nasledstva u borbi za opstanak vrste. Otuda i dobro poznata činjenica da Bog pomaže deci, starima i pijanima, pa živeli vi meni.     


Овај унос је објављен под Knjige. Забележите сталну везу.

Постави коментар